Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nyílt napok az Óvodában

2019.03.18

Tanítani szóval is lehet, de nevelni csak példaadással.”

 

Maria Montessori

 

Az intézmény Békásmegyer Duna felőli oldalán két épületben, 15 csoporttal, 425 férőhellyel működik. Az épületeknek nagy udvara van, ahol folyamatosan bővülnek a mozgásfejlődést erősítő játékeszközök, ezzel biztosítva az egészséges életmód szokásainak kialakítását, a mozgástevékenységek változatos gyakorlását. Az óvoda 1991 óta Maria Montessori pedagógiai módszerével működik. A gyermekek vegyes életkorú csoportban nevelődnek. A csoportokban az SNI-s gyermekek integrált nevelésebiztosított.

A pedagógusok munkáját fejlesztő pedagógus, pszichológus, logopédus és gyógypedagógus, gyógypedagógiai- és pedagógiai asszisztenssegíti.

Fontos a családdal való együttműködés, a nyílt és jó szándékú párbeszéd, mely nélkül a gyermek nevelése nem lehet teljes.

 

Pedagógiai program:

A Montessori Pedagógiai Program céljaa harmonikusan fejlődő, sokoldalú, kreatív, kiegyensúlyozott, segítőkész, egészségesen élő gyermek nevelése, derűs, nyugodt, családias légkörben.

Alapelve: a gyermekek igényeihez, életkori sajátosságaihoz, testi képességeihez igazított tapasztalatszerzés biztosítása.

Az óvoda programját áthatja a gyermekek képességfejlesztése, az óvoda-iskola átmenet, az integráció, az erkölcsi nevelés, a játék és az óvoda-család együttműködése.

A nevelés és oktatás többi területe is kiemelt feladat: a napirendbe beépítvea gyermekek énekelnek, verselnek, mesét hallgatnak, báboznak, számolnak, festenek stb.

 

Választható programok:

Művészi torna, néptánc, ovifoci, melyek a gyermekek életkori sajátosságainak figyelembevételével szerveződnek.

 

Tájékoztató és nyílt napok:

2019. április 3-án szerdán 9-1130                  Gyermeksziget Montessori Óvodában

2019. április 4-én csütörtökön 9-1130                       Mosolygó tagóvodában